Konstnär: Jakob KrajcikMedia: MåleriDatum: 2019

”Fossil” Tusch & Akryl på papper – Jakob Krajcik, 2019

The Flat Earth en samling dekorativa motiv från mardrömarnas land. Blommorna varnar i kör och i grottornas mörker skymtar fittan, döden och dom vaga minnenas ekon. Rinnande svart utan glans, förlorat men det är okej. Det vi älskar ska brinna och glömmas bort och dom ihåliga ska vinna
 
Jakob Krajcik (f 1973) bor och arbetar i Stockholm och har tidigare samarbetat med bland andra Galleri Peter Bergman och Steinsland-Berliner men har utöver dessa medverkat i en mängd utställningar.
 
Däribland på HangmenProjects i Stockholm, Rostrum i Malmö, Tjorg Douglas Beers Forgotten Bar Project i Berlin, CCA Andratx på Mallorca samt på Casino Metropolitano Gallery i Mexico City. 
 

Krajciks arbeten finns representerade av flera museer och landsting: CCA Kunsthalle Andratx, Mallorca, Göteborgs Kulturnämnd, Sveriges Allmänna Konstförening, Statens Konstråd, Stockholms Landsting, Örebro Landsting, Norrtälje Landsting och Folkets Hus & Parker. Krajcik är även representerad i den permanenta samlingen på Restaurang Riche.