Hero banner

Boka bord

Till Luzette kommer du för en matupplevelse utöver det vanliga. Här bokar du bord i restaurangen för upp till 8 personer. Vi har öppet från tidig lunch till sen middag – Välkommen!

Om ni är 9 personer eller fler vänligen kontakta oss på: info@luzette.se

För eventuella frågor kontakta oss på telefon: +46 8 51 93 16 00

Läs mer

Meny på Luzette

Plat du Jour

Serveras 11.30-14.30

Måndag
Bakad kikärtspannkaka med za’atar, labneh, tomat och zucchini
205
Tisdag
Pannbiff med löksky, örtsmör, saltgurka och kokt potatis
205
Onsdag
Smörstekt sej med rökt paprikamajonnäs, sockerärtor och gräddfilsstomp
205
Torsdag
Fläskschnitzel med fransk potatissallad
205
Fredag
Bouillabaisse med aioli, musslor, fänkål, krutonger och kokt potatis
205
Måndag - Fredag

Rôtigrillad biff på levainbröd med curryremoulad, bifftomat, friterad lök och saltgurka

205
Grillad dorade med ramslökgremolata, oliver, tomatconcassé och friterad potatis 375

À la carte
À la carte Lördagar
Brunch Söndagar
Dryck

Stockholms unika järnvägs­brasserie

Luzette är ett franskt brasserie i svensk tappning med fokus på bra råvaror. Hit kommer du för en unik matupplevelse eller för ett glas vin innan tågresan. Oavsett om du anländer eller är påväg är Luzette som början på en alldeles egen resa.

Mat från egna odlingar

 

Luzette är ett ikoniskt järnvägsbrasserie i mitten av stadens kärna. Eftersom bra mat skapas på bra råvaror, har vi sett till att en stor del av våra grönsaker kommer från våra egna odlingar vid Ulriksdals Värdshus. Vi går efter principen att "allt som finns att tillgå, ska komma därifrån", vilket gör våra rätter aktuella efter säsong samt gynnar vårt hållbarhetsarbete. Personalen i köket har själva erfarenhet från odlingarna vilket bidrar till en stor kunskap om vad vi kan använda, när och på vilket sätt.

 

Vi har även vår egen fiskebåt, SM4 Tarona där mycket av fisken vi serverar kommer ifrån. Fisken rensas på vårt eget fiskrenseri för att minska avståndet från hav till bord samt skapa en färskare matupplevelse för våra gäster.

Starta resan på Luzette

 

Luzette är den självklara destinationen för dig som vill uppleva något speciellt. Lokalen från 1871 är kulturmärkt, vilket gör att väggar, golv och fönster har behållits intakta från den ursprungliga stationslokalen, då lokalen var centralstationens ankomsthall. Sedan öppning 2014 har inredningsarkitekt Jonas Bohlin inrett lokalen i samma tidlösa anda med bland annat kalkstensplattor, granit, mässing, marmor och trädetaljer. Välkommen till en oas där tid och rum smälter samman.

Stora Matsalen

 

Genom att följa Luzette-lamporna från centralstationen, leds du vidare in till stora matsalen - en ikonisk plats präglad av historia. Här sitter du under fler än 100 unika ljuskällor och stora fönster som sätter standarden för vad Luzette ska vara: ljust, öppet och välkomnande.

Lilla Matsalen

 

Längst in på Luzette hittar du lilla matsalen - en intim och avkopplande miljö, perfekt för privata tillställningar eller affärsluncher där ni vill sitta för er själva. Här är det högt i tak och konst på väggarna i en miljö bevarad från sent 1800-tal. Umgås centralt men avskiljt i alldeles en egen del av restaurangen.

Baren

 

I baren på Luzette möts resenärer, affärsmänniskor, lokalboende och turister. Kom hit för en AW eller för det oväntade mötet innan tågresan. Med ett avlägset sorl från centralstationen undkommer du vardagen på en plats där du befinner du dig nära och långt bort på samma gång.

Låt oss hålla kontakt!

Sparris med Alsace eller ostron och Champagne? Genom att följa vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad på nästa event, erbjudande eller inbjudan. Prenumerera så håller vi kontakten tills vi ses nästa gång. När du prenumererar på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Stora sällskap på Luzette

Bjud familjen på middag eller ta med kollegorna på affärslunch. Vi på Luzette älskar stora sällskap och ser till att ordna med en upplevelse att minnas.

För 9 personer eller fler, kontakta oss på mail eller telefon.

Bjud med någon speciell!

Överraska kollegan, familjen eller din partner med en upplevelse mellan tid och rum. Välkommen till en unik upplevelse på Stockholms egna järnvägsrestaurang.