Hero banner

Om Luzette

Luzette öppnade 2014 som ett centralt järnvägsbrasserie i mitten av stadskärnan. I menyn återfinns franska klassiker och rätter från vårt rôtisserie. Restaurangen lockar en bred publik med allt från affärsfolk och resenärer till lokalboende och stammisar som söker efter en helhetsupplevelse bortom maten.

Med känslan grundad i platsen

 

Från den stora centralhallen leds du in av Luzette-lamporna i taket; lampan från vilken restaurangen också fått sitt namn. Idag finner du en modernare variant i centralhallen medan den klassiska Luzette-lampan från 1920-talet återfinns i just restaurangen. Dessa tillsammans med över 100 andra unika ljuskällor har fått sätta prägeln för just det som Luzette ska vara; ljust och inbjudande, ikoniskt och med högt i tak. Att besöka Luzette är en fantastisk matupplevelse men också en resa i tiden.

home-three-rows-img-1

 

 

 

 

På liknande sätt som brasserierna Le Train Bleu i Paris eller Grand Central Oyster Bar i New York så är Luzette en restaurang grundad med känslan från platsen där tidigt 1900-tal och högklassig service sätter standarden"

 

Lokalen som ursprungligen var centralstationens ankomsthall, är K-märkt från 1871, vilket har gjort att fönster, väggar och golv är intakta. På liknande sätt som brasserierna Le Train Bleu i Paris eller Grand Central Oyster Bar i New York så är Luzette en restaurang grundad med känslan från platsen där tidigt 1900-tal och högklassig service sätter standarden. Restaurangen lockar idag en bred målgrupp som söker efter mer än endast den goda maten. Oavsett om du anländer eller är påväg är Luzette en upplevelse för dig som söker det speciella mellan tid och rum.

 

 

 • Vi jobbar med hållbarhet

  Vi arbetar långsiktigt med hållbar utveckling, både inom koncernen på Svenska Brasserier och direkt i restaurangen. För oss är det viktigt hur maten blir till och vart vi tar våra råvaror ifrån.

 • Vill du arbeta på Luzette?

  På Luzette arbetar vi tätt tillsammans och älskar det vi gör. Brinner du också för att göra matupplevelser till något speciellt? Då ska du söka dig till oss!

 • Kontakta oss

  Har du glömt något på ditt besök eller behöver få svar på allmänna frågor?
  Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Stora sällskap på Luzette

Överraska familjen på middag eller ta med kollegorna på affärslunch. Vi på Luzette älskar stora sällskap och ser till att ordna med en upplevelse att minnas.

För 9 personer eller fler, kontakta oss på mail eller telefon.

Bjud med någon speciell!

Överraska kollegan, familjen eller din partner till ett möte mellan tid och rum. Våra presentkort gäller på allt i baren och restaurangen. Välkommen till en unik upplevelse på Stockholms egna järnvägsrestaurang.

Vi är en stor familj

Svenska Brasserier är samlingsnamnet för en grupp restauranger med några av landets mest intressanta koncept. Vår mat har sitt ursprung i svensk gastronomi och estetik, men kombineras ofta tillsammans i en annan matkultur. Vi skapar mötesplatser i stora lokaler och med generösa öppettider.

 

Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen och vi är stolta över den härliga gemenskapen som finns bland våra medarbetare. Hos oss får du bra förmåner i en seriös koncern samtidigt som det är viktigt att ha kul på jobbet ihop. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållning.