Tartiflette på Luzette

Tartiflette et Vins les Alpes

Varmt välkommen till Luzette i mars för att avnjuta Frankrikes troligtvis mest lyxiga comfort food – tartiflette! Det är kanske inte den mest välkända franska rätten här i Sverige, men vi tycker verkligen att den förtjänar att upptäckas. Denna läckra anrättning är kort och gott en krämig gratäng med potatis och rökt sidfläsk, toppad med den franska vitmögelosten Reblochon från Haute-Savoie.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa något om våra tartiflette-dagar 2025!

Tartiflette har sitt ursprung i Savoie-området i franska alperna och har genom åren blivit en solklar favorit bland fransmännen. Faktum är att många påstår att tartifletten har blivit Alpernas självklara signaturrätt. Kanske beror det på att den krämiga och salta gratängen ger en speciell känsla av trygghet, något som bara riktigt god och vällagad mat kan skänka, särskilt i det kyligare klimatet som kännetecknar Alperna?

Det vin vi rekommenderar till tartifletten kommer såklart också från alpområdet, och även närliggande regionen Jura. Fråga vår sommelier, och han delar gladeligen med sig av allt han vet om de förstklassiga druvorna. Du har valet mellan vin på glas eller flaska.

Vi ser fram emot att välkomna dig under sena mars för att njuta av Frankrikes mest utsökta och lyxiga comfort food!

Menyn vi serverade mars 2024:

Tartiflette med Reblochon, rökt sidfläsk, lök och potatis 265:-

Ostar med marmelad och fruktbröd 60:-/st, 165:-/3st

Brillat Savarin

Comté

Reblochon