Inälvsdagar på Luzette, 15-20 november

Den 15–20 november hyllar vi den vällagade inälvsmaten på Luzette!

Den smakfulla och goda inälvsmaten har blivit ett alltmer sällsynt inslag på Stockholms restauranger. Under dessa dagar lyfter vi därför fram den bortglömda inälvsmaten och ger den en plats i rampljuset på Luzettes meny.

Luzettes kökschef Johan Wilhelmsson har tillsammans med Sturehofs matexpert Pelle Sturén, tagit fram en meny med 5 rätter där vi valt att ta hand om flera delar av djuren. Vad sägs om bland annat krispig lammbräss, paté en croûte eller flamberad kalvnjure?

Välkommen till en vecka där du får möjligheten att ta del av dina favoriter och uppleva fransk-nordisk kokkonst när den är som absolut bäst!

 

BOKA BORD

 

 

MENY
INÄLVSDAGAR | 15 – 20 NOVEMBER


PLAT DU JOUR | TISDAG 16 NOV

Choucroute med andouillettekorv och rôtigrillad fläsksida, rödvinssky, grov senap och kokt potatis

– 185 KR –

 

FÖRRÄTTER

Krispig lammbräss med sauce gribiche

– 180 KR –

Pâté en croûte med kanin och kycklinglever, pistagenötter och saltgurka

– 170 KR –

 

VARMRÄTTER

Flamberad kalvnjure med konjakssås, champinjoner,
haricots verts och pilaffris

– 280 KR –

Smörstekt hjortkalvlever med trattkantareller,
krämigt camargueris och parmesan

– 310 KR –

 

TRERÄTTERS

Krispig lammbräss med sauce gribiche 

Flamberad kalvnjure med konjakssås, champinjoner,

haricots verts och pilaffris

Tarte tatin med vaniljglass

– 565 KR –

 

BOKA BORD