Fête de la moule
Välkommen att fira in augusti och den stundande sensommaren med en musselfest!
Vår köksmästare Johan har tagit fram en bred men klassisk moulemeny, allt för att du ska kunna ta del av musslor i dess absolut bästa utföranden. Musslorna på menyn är noga utvalda och består av de första skördarna av den vackra franska Bouchotmusslan från Normandie som för sin mindre storlek har en mycket fin, koncentrerad och smakrik karaktär.
Att den ackompanjerande drycken kan tillföras som en sann smakhöjare är sedan gammalt. Vår sommelier Milovan har därför valt att para ihop rätterna på menyn med de torra men ungdomliga och fruktiga Muscadetvinerna från Loiredalen.
Bienvenue et bonne fête!
____
MENY FÊTE DE LA MOULE
8 – 31 AUGUSTI
Moules Marinière
Med grädde, smör, vitt vin, lök och vitlök
Moules au cidre et estragon
Med cider, dragon, dijon, grädde, lök och vitlök
Moules au chorizo et tomate
Med chorizo, tomat, koriander, vitt vin, lök och vitlök
Moules au roquefort et lardons
Med roquefort, rökt sidfläsk, créme fraiche, vitt vin, lök och vitlök
Priser:
1/2 185:-
1/1 med pommes frites och aioli 285:-
1/2 av varje med pommes frites och aioli 695:-
____