Sparris och Alsace

På Luzette har vi sedan 2018 firat vårens ankomst med sparris- och Alsacedagar. Sparris är enligt oss en av de godaste grönsakerna som finns, och det finns så otroligt mycket gott man kan göra med den! Därför är det självklart för oss att hylla denna underbara grönsak i samband med vårens antågande.

Mellan den 15–28 april serverar vi en specialkomponerad trerätters meny med rätter gjorda på både vit och grön sparris, så som man ofta äter sparris i Frankrike. Till det erbjuds olika smöriga och krispiga Riesling-viner från Alsace-regionen, som du kan avnjuta både på glas och flaska.

Årets meny:

Förrätt: Vit sparris med ramslöksemulsion, krasse och surdegskrutonger

Med 15 gram löjrom från Bottenviken +150:-

Med svensk lufttorkad skinka +100:-

Varmrätt: Grillad lammstek med örtcrust, lammsky, grön sparris och friterad pommes Anna

Eller

Ångad rödingfilé med sauce verjus, grön & vit sparris och potatiskrokett

Dessert: Gâteau au chocolat med karamellganache, pecannötter och vispad crème fraiche

550:-

Varmt välkommen till oss på Luzette den 15–28 april för att fira in våren genom att avnjuta fantastiska sparrisrätter och krispiga viner!