Sparris och Alsace

På Luzette firar vi in våren med våra sparris- och Alsacedagar! Sparris är en fantastisk grönsak som har säsong just den här tiden på året. När det gäller vit sparris tycker vi att den absolut finaste och godaste kommer från Tyskland – så det är naturligtvis därifrån även vår vita sparris kommer från. Däremot föredrar vi svensk sparris när det kommer till den gröna varianten. Den mår bra i och får riktigt god smak av vår svenska jord. Till sparris passar det bra med vin, lite mer specifikt vitt vin från den franska vinregionen Alsace som angränsar till Tyskland. Därför parar vi ihop våra goda sparrisrätter med olika viner från just den regionen. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om när sparris- och Alsacedagarna 2024 äger rum.

Trerättersmenyn 2023:

Vit sparris med sauce hollandaise, krasse från köksträdgården och krutonger
+ med 20 gram löjrom från Bottenviken + 150 kr
+ med svensk lufttorkad skinka + 100 kr

Grillad kalventrecôte med ramslökssmör, kalvsky, sparris och svart tryffel

Eller 

Sotad rödingfilé med citronsmörsås, barigoulekokta grönsaker och sparris

Flan med vaniljkräm och jordgubbscoulis