thumbnail mobile

Tartiflette et Savoie

Mellan 27 januari och 10 februari tar vi med dig på en smakresa till Savoie, en alpregion i sydöstra Frankrike känd för sina rustika smaker och älsakde ostar, som Reblochon, Beaufort, Tomme de Savoie och raclette.

Under våra temadagar Tartiflette et Savoie står den klassiska tartifletten i centrum, tillagad med potatis, lök, sidfläsk och Reblochon, en riktigt värmande rätt som är lätt att njuta av under de kalla dagarna i början på året.

Även dryckesmenyn bjuder på en smak av Alperna! På eftermiddagarna blir det avslappnad après-ski-stämning i baren med Vin Chaud, Kir och Kir Royale, tillsammans med utvalda viner från Savoie som passar perfekt till maten.

Menyn serveras både till lunch och middag, och vår ordinarie à la carte samt plat du jour finns också att beställa.

Varmt välkommen till några dagar på Luzette då du får chansen att upptäcka ännu mer av Frankrikes rika kokkonst!

Menyn:

Förrätter

Salade savoyarde med jambon de Savoie, champinjoner, potatis, krutonger och raclette 165 kr

Soupe à l’oignon, löksoppa gratinerad med Beaufort-ost 185 kr

 

Varmrätter

Fondue savoyarde, ostfondue med comté, Beaufort, emmenthaler, vitt vin och levainbröd 350 kr per person (serveras för minst två personer)

Tartiflette, potatisgratäng med sidfläsk, lök och grädde, gratinerad med Reblochon-ost 275 kr

 

Efterrätter

Tarte aux myrtilles, crème anglaise, blåbärspaj med mandel och vaniljkräm 135 kr

Gâteau de Savoie, sockerkaka med vispad grädde och körsbärskompott 115 kr

Fondue au chocolat, chokladfondue för två med kiwi, ananas och banan 155 kr per person (serveras för minst två personer)