Boka bord
Till Luzette kommer du för en matupplevelse utöver det vanliga. Här bokar du bord i restaurangen för upp till 8 personer. Vi har öppet från tidig lunch till sen middag – Välkommen!
Om ni är 9 personer eller fler vänligen kontakta oss på: info@luzette.se
För eventuella frågor kontakta oss på telefon: +46 8 51 93 16 00
Meny på Luzette
-
Plat du jour
Måndag
Anklår confit, saffransrisotto och gremolata 210 -
Tisdag
Pannbiff, svampsås, saltgurka och potatispuré 210 -
Onsdag
Dagens fångst, jordärtskockskräm, grillad paprika och skaldjurscoulis 210 -
Torsdag
Bouillabaisse, krutonger, rouille och parmesan 210 -
Fredag
Wallenbergare, brynt smör, ärtor och rårörda lingon 235 -
Hela veckan
Tomatsoppa med chèvretoast
220 -
Förrätter
Ostron
mignonette och citron 35/st -
Steak tartar
med grönsallad 170 - som varmrätt med pommes frites 295
-
Rå hälleflundra
leche de tigre, koriander och gurka 170 -
Jambon persillé
cornichoner och grov senapsmajonnäs 145 -
Crème Ninon
grädde och tryffel 165 -
Varmrätter
Panerad kalvschnitzel
kryddsmör, prinsessbönor, bakad tomat och pommes frites 335 -
Omelett
skinka, ost, lök och grönsallad 195 -
Piggvar grillé
bearnaisesås, sockerärtor och hasselbackspotatis 395 395 -
Helstekt vaktel
färserad med svart trumpetsvamp, sauce sûpreme och jordärtskockspuré 295 -
Steak tartar
pommes frites och grönsallad 295 -
Pocherad röding
beurre blanc, forellrom, blomkål och krasse 295 -
Pasta cavatelli
pesto och burrata 235 -
Desserter
Franska ostar
Fråga din servitör vad som serveras för dagen 60/st -
Crème brûlée
95 -
Tarte au citron
italiensk maräng 110 -
En kula glass eller sorbet
Fråga gärna efter dagens smak 45 -
Chokladtryffel
45 -
Financier
45 -
Café Gourmand
valfri kaffe med chokladtryffel och Financier 110
-
Förrätter
Ostron
mignonette och citron 35/st 180/6 st 330/12 st -
En assiette med Salami Iberico
85 -
Steak tartar
blandad råbiff med cornichonger, kapris och grönsallad 170 -
Rå hälleflundra
leche de tigre, koriander och gurka 170 -
Jambon persillé
cornichoner och grov senapsmajonnäs 145 -
Crème Ninon
grädde och tryffel 165 -
Varmrätter
Panerad kalvschnitzel
kryddsmör, prinsessbönor, bakad tomat och pommes frites 335 -
Helstekt vaktel
färserad med svart trumpetsvamp, sauce sûpreme och jordärtskockspuré 295 -
Piggvar grillé
bearnaisesås, sockerärtor och hasselbackspotatis 395 -
Steak tartar
blandad råbiff med cornichonger, kapris, grönsallad och pommes frites 295 -
Omelett
skinka, ost, lök och grönsallad 195 -
Pocherad röding
beurre blanc, forellrom, blomkål, och krasse 350 -
Pasta cavatelli
pesto och burrata 235 -
Desserter
Tarte au citron
italiensk maräng 110 -
Sticky toffee pudding
hasselnötsflarn och vaniljglass 125 -
Crème brûlée
105 -
En kula glass eller sorbet
Fråga efter dagens smak 45 -
Chokladtryffel
45 -
Financier
45 -
Café Gourmand
valfri kaffe med chokladtryffel och Financier 110
-
Brunch
Ägg royale
kallrökt lax och pocherade ägg på toast med spenat och hollandaise 195 -
Moules frites
vinkokta blåmusslor, aioli och pommes frites 270 -
Rôtigrillad kyckling, hel eller halv
serveras med grönsallad, pommes frites, sauce poivre och rostade rotsaker 445 / 285 -
Förrätter
Ostron
mignonette och citron 35/st 180/6 st 330/12 st -
Steak tartar
blandad råbiff med cornichonger, kapris och grönsallad 170 -
Rå hälleflundra
leche de tigre, koriander och gurka 170 -
Jambon persillé
cornichoner och grov senapsmajonnäs 145 -
Crème Ninon
grädde och tryffel 165 -
Varmrätter
Panerad kalvschnitzel
kryddsmör, prinsessbönor, bakad tomat och pommes frites 335 -
Helstekt vaktel
färserad med svart trumpetsvamp, sauce sûpreme och jordärtskockspuré 295 -
Piggvar grillé
bearnaisesås, sockerärtor och hasselbackspotatis 395 -
Steak tartar
blandad råbiff med cornichonger, kapris, grönsallad och pommes frites 295 -
Omelett
skinka, ost, lök och grönsallad 195 -
Pocherad röding
beurre blanc, forellrom, blomkål, och krasse 350 -
Pasta cavatelli
pesto och burrata 235 -
Desserter
Tarte au citron
italiensk maräng 110 -
Sticky toffee pudding
hasselnötsflarn och vaniljglass 125 -
Crème brûlée
105 -
En kula glass eller sorbet
Fråga efter dagens smak 45 -
Chokladtryffel
45 -
Financier
45 -
Café Gourmand
valfri kaffe med chokladtryffel och Financier 110
-
Förätter
Ostron
mignonette och citron 35 /st -
Steak tartar
blandad råbiff med cornichonger, kapris och grönsallad 170 -
Jambon persillé
cornichoner och grov senapsmajonnäs 145 -
Crème Ninon
grädde och tryffel 165 -
Rå hälleflundra
leche de tigre, koriander och gurka 170 -
Varmrätter
Pasta cavatelli
pesto och burrata 235 -
Panerad kalvschnitzel
kryddsmör, bacon, haricots verts, bakad tomat och pommes frites 335 -
Helstekt vaktel
färserad med svart trumpetsvamp, sauce sûpreme och jordärtskockspuré 295 -
Steak tartar
blandad råbiff med cornichoner, kapris, grönsallad och pommes frites 295 -
Pocherad röding
beurre blanc, forellrom, blomkål och krasse 350 -
Omelett
skinka, ost, lök och grönsallad 195 -
Omelett
spenat, lök, ost och grönsallad 195 -
Ost
Franska ostar
fråga din servitör vad som serveras för dagen 60 /st -
Desserter
Tarte au citron
italiensk maräng 110 -
Crème Brûlée
95 -
En kula glass eller sorbet
Fråga gärna efter dagens smak 45 -
Chokladtryffel
45 -
Financier
45 -
Café Gourmand
valfri kaffe med chokladtryffel och Financier 110
-
Nattmackan
Levainbröd, Skagenröra, bladsallad, silverlök
Nattmackan serveras ons–lör kl. 20–23. Kom förbi och ät den i baren, eller ta med dig den på resan. Du kan även ringa till oss och förbeställa nattmackan. 195
-
Amuse-Bouche
Ostron, Leche de tigre -
Förrätt
Halstrad hummerstjärt, bearnaise och inlagd kålrabbi -
Varmrätt
Grillad oxfilé, friterad havskräfta, pepparsås och hasselbackspotatis - Alternativt
- Pocherad röding, friterad havskräfta, beurre blanc, forellrom och hasselbackspotatis
-
Dessert
Tarte au citron, italiensk maräng - 695
-
Champagne / Sparkling
NV Pol Roger, Brut Résreve Champagne (Fr) 210 - 2020 Albet i Noya, Petit Albet Penedès (Sp) 140
-
Rosé
2022 Gérard Bertrand, Gris Blanc Rosé (Fr) 155 -
Vita på glas
2022 Domaine Louis Moreau, Chablis (Fr) 200 - 2022 Roux Père & Flis, Les Murelles, Bourgogne (Fr) 190
- 2020 Sean Minor, Central Coast Chardonnay (USA) 180
- 2023 Xavier Vins, Le Petit Xavier Blanc (Fr) 140
- 2021 Villa Wolf, Pfalz, Riesling Dry (Ty) 175
- 2023 Solaheiro, Alvarinho (Port) 160
- 2023 Henri Bourgeois, Puoilly-Fumé (Fr) 195
-
Röda på glas
2016 Domaine Penin, Grande Selection, Bordeaux Supèrieur (Fr) 230 - 2019 Black Stallion, Napa Valley Cabernet Sauvignon (USA) 220
- 2022 Gravelly Ford, Monterey, Pinot Noir (USA) 185
- 2020 Prunotto Fiulot, Barbera d´Asti (It) 180
- 2023 Xavier Vins, Le Petit Xavier Rouge (Fr) 140
- 2020 Louis Max, Coteaux Bourguignons (Fr) 190
- 2021 Domaine de Cristia, Côte du Rhône Eko (Fr) 155
-
Fatöl
Mariestad Export 40 cl 95 - Mariestad Continental 40 cl 90
- Mariestad Ofiltrerad 30 cl 105
- Gotlands Sleepy Bulldog Pale Ale 40 cl 110
- Omaka A.K.A.I.P.A 30 cl 115
-
LUZETTE CLASSICS
RHUBARBURY
Ramsbury Single Estate Gin, RinQuinQuin, Aperol, Quince, Rhubarb, Lemon, Sparkling Wine 170 -
FRENCH NEGRONI
Le Gin, Mattei Cap Corse Rouge, Amer Picon 170 -
ESPRESSO MARTINIQUE
Rhum J.M V.S.O.P, Gunroom Navy Rum, Apricot, Espresso, Muscovado 185
Stockholms unika järnvägsbrasserie
Luzette är ett franskt brasserie i svensk tappning med fokus på bra råvaror. Hit kommer du för en unik matupplevelse eller för ett glas vin innan tågresan. Oavsett om du anländer eller är påväg är Luzette som början på en alldeles egen resa.
Mat från egna odlingar
Luzette är ett ikoniskt järnvägsbrasserie i mitten av stadens kärna. Eftersom bra mat skapas på bra råvaror, har vi sett till att en stor del av våra grönsaker kommer från våra egna odlingar vid Ulriksdals Värdshus. Vi går efter principen att "allt som finns att tillgå, ska komma därifrån", vilket gör våra rätter aktuella efter säsong samt gynnar vårt hållbarhetsarbete. Personalen i köket har själva erfarenhet från odlingarna vilket bidrar till en stor kunskap om vad vi kan använda, när och på vilket sätt.
Vi har även vår egen fiskebåt, SM4 Tarona där mycket av fisken vi serverar kommer ifrån. Fisken rensas på vårt eget fiskrenseri för att minska avståndet från hav till bord samt skapa en färskare matupplevelse för våra gäster.
Starta resan på Luzette
Luzette är den självklara destinationen för dig som vill uppleva något speciellt. Lokalen från 1871 är kulturmärkt, vilket gör att väggar, golv och fönster har behållits intakta från den ursprungliga stationslokalen, då lokalen var centralstationens ankomsthall. Sedan öppning 2014 har inredningsarkitekt Jonas Bohlin inrett lokalen i samma tidlösa anda med bland annat kalkstensplattor, granit, mässing, marmor och trädetaljer. Välkommen till en oas där tid och rum smälter samman.
Stora Matsalen
Genom att följa Luzette-lamporna från centralstationen, leds du vidare in till stora matsalen - en ikonisk plats präglad av historia. Här sitter du under fler än 100 unika ljuskällor och stora fönster som sätter standarden för vad Luzette ska vara: ljust, öppet och välkomnande.
Lilla Matsalen
Längst in på Luzette hittar du lilla matsalen - en intim och avkopplande miljö, perfekt för privata tillställningar eller affärsluncher där ni vill sitta för er själva. Här är det högt i tak och konst på väggarna i en miljö bevarad från sent 1800-tal. Umgås centralt men avskiljt i alldeles en egen del av restaurangen.
Baren
I baren på Luzette möts resenärer, affärsmänniskor, lokalboende och turister. Kom hit för en AW eller för det oväntade mötet innan tågresan. Med ett avlägset sorl från centralstationen undkommer du vardagen på en plats där du befinner du dig nära och långt bort på samma gång.
Låt oss hålla kontakt!
Genom att följa vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad på nästa event, erbjudande eller inbjudan. Prenumerera så håller vi kontakten tills vi ses nästa gång. När du prenumererar på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.
Stora sällskap på Luzette
Bjud familjen på middag eller ta med kollegorna på affärslunch. Vi på Luzette älskar stora sällskap och ser till att ordna med en upplevelse att minnas.
För 9 personer eller fler, kontakta oss på mail eller telefon.
Bjud med någon speciell!
Överraska kollegan, familjen eller din partner med en upplevelse mellan tid och rum. Välkommen till en unik upplevelse på Stockholms egna järnvägsrestaurang.