Inälvsmat på Luzette

Inälvsdagar på Luzette

Från 6 till 11 november firar vi Luzettes årliga Inälvsdagar, en hyllning till hela djuret och en chans för dig att utforska mat som länge har ätits världen över. I Frankrike anses inälvsmat vara en äkta delikatess!

Våra Inälvsdagar låter dig fördjupa dig i den franska matkulturen på bästa möjliga sätt. Vi har skapat en noggrant utvald meny som bland annat inkluderar älgtunga, kycklinglever och kalvbräss, alla tillagade med passion och omsorg av våra kockar. Självklart erbjuder vi även handplockade viner för att förhöja din smakupplevelse.

Vi serverar även ett mindre utbud av rätter från vår vanliga á la carte-meny under Inälvsdagarna.

Årets meny 2023:

FÖRRÄTTER

Grillad älgtunga på spett med tuttul, chilisås, vitlökssås och picklad lök 155:-

Vispad kycklinglever i tartelette med rödlökschutney, endive, parmesan och portvin 95:-

VARMRÄTTER

Couscous Royal med lammcrépinette ”merguez”, getyoghurt från Löt gårdsmejeri, tahini och mynta 305:-

Kalvbrässchnitzel med fransk potatissallad 375:-

Hjortlever Anglais med rödvinssky, rökt sidfläsk, inlagda kantareller, kapris, schalottenlök och potatispuré 295:-

TRERÄTTERS

Vispad kycklinglever i tartelette med rödlökschutney, endive, parmesan och portvin 95:-

Kalvbrässchnitzel med fransk potatissallad 375:-

Clafoutis med körsbär, plommon, mandel och lagerbladsglass 125:-

550:-