Sparris och Alsace på Luzette
thumbnail mobile

Sparris och Alsace

Nu när dagarna blir ljusare och vädret mildare går vi mot en av våra favorittraditioner på Luzette: Sparris och Alsace-dagarna! Fira in våren med oss den 23–26 april, då vi hyllar säsongens första och allra finaste primörer. I centrum står den efterlängtade vita sparrisen från Tyskland.

Vår sommelier Caroline Nyberg har handplockat viner från både etablerade producenter och småskaliga vingårdar i Alsace för att skapa den perfekta matchningen med sparrismenyn. På fredagen från kl 16:00 kan du dessutom förvänta dig en fransk vårfest då vi gästas av Joakim Falk Blue Devil som kommer och spelar livejazz för oss.

Årets meny: 

Med reservation för eventuella förändringar i pris och meny.

Du kan även beställa något från vår ordinarie à la carte-meny under Sparris och Alsace-dagarna.

 

Lunch:

Kokt vit sparris, sauce mousseline, spritärtor och ramslök

Vårkyckling färserad med toppmurklor och pistage, stekt vit sparris och sauce sûpreme

Rabarber financier

Pris per person: 450 kr

 

Middag:

Tartelett med Stenbitsrom, picklad sparris och potatiskräm

Kokt vit sparris, sauce mousseline, spritärtor och ramslök

Vårkyckling färserad med toppmurklor och pistage, stekt vit sparris och sauce sûpreme

Glasrabarber, mandelkaka och kardemummaglass

Pris per person: 795 kr