Artist: Marisa FjäremMedia: KollageDate: 2014

Marisa Fjärem

Utställning i Lilla Baren

Marisa Fjärem visar historien om de två drottningarna. Med ett tredimensionellt bygge i bl.a. papper, plexi och stoppvadd skapar hon en surrealistisk värld där denna historia äger rum.

En egen värld i Lilla Baren porträtterad av fotografen Olivia Jeczmyk.

Marisa Fjärem arbetar som prop och set designer för reklam, film och skyltfönster samt bygger sceniska miljöer och rumsliga upplevelser för events. Hon har en bakgrund som Creative Director och konceptskapare av modemärket Monki där hon skapade en historia om Monkisarna och deras värld vilket fångade hennes intresse “storytelling design”.

Efter Monki började Marisa arbeta mer tredimensionellt när hon arbetade med the JoAnn Tan Studio där hon designade och producerade skyltfönster till NK.

Sedan hösten 2012 frilansar hon och denna utställning på Riche, Lilla Baren, är hennes första.

Marisa vill att hennes design ska kommunicera en historia. Hon skapar helst magiska världar och bygger koncept som lämnar betraktaren inspirerad, förvirrad och glad.

För Lilla Baren har Marisa byggt en historia och en värld kring två drottningar.

Den första drottningen drömmer om kärlek och har en krona som också är hennes slott vilket producerar hennes drömmar. Hon verkar aldrig finna vägen till kärleken som hon längtar efter och den ter sig alltid en dröm för långt bort. Förgäves försöker hon fånga nyckeln till kärleken.

Den andra drottningen är väldigt passionerad men när hon finner kärleken så dödar hon den med sin kniv. Hon har skapat ett monster inuti sig vilket hon, för att skydda de hon älskar, har gömt på en mörk plats djupt inom sig.

Tack

Hannah Håål, assistent

Olivia Jeczmyk, fotograf

Helena Perminger, retusch

Sofia Lewandrowski, sminkös

Olivia D, Mikas, modell

Elis Larsson, support

www.marisafjarem.com

More arts

luzette
Artist: Adam LexarMedia: MåleriDate: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.