Artist: Ragnar PerssonMedia: IllustrationDate: 2017

Ragnar Persson – “Boidae”

Ragnar Persson växte upp med skogen, och ställer nu ut på en bar mitt i stan.

Kontrasterna är något som verkar fascinera Ragnar Persson, och i arbetet inför denna utställning kan man även förstå hans jakt efter hur allt ska presenteras rätt i detaljnivå. Vi gick igenom en film som ska täcka barens yta, där Ragnar noggrant granskar hur svärtan ser ut, och vilka linjer som blir på rätt sätt, materialet fick godkänt.

Blyertsteckningarna klarade av att flyttas över till en plastfilm som ska visas på en bardisk.

Motiven är både högst bearbetade och sirliga, naturtrogna blandat med enklare streckgubbar. Det är fåglar blandat med dödskallar, och provtrycket påminner om en karta över möjliga motiv för tatueringar.
Jakten efter kontraster i kombination med en känsla för detaljer gör att Ragnars verk blir något som man vill betrakta länge.

Ragnar Persson är född i Tavelsjö utanför Umeå under sin barndom spenderade han somrarna i Norrland.
Ett tema som återkommer är skog och djur, men även döskallar och sagofigurer och svarta månar.
Ragnar har inspirerats av hårdrockens estetik, i ett av verken som gjorts till Lilla Baren dyker Slayer logotyp upp.
Enligt Ragnar handlar hans verk rätt mycket om tonåren, tidigt gjorde sig Ragnar Perssons ett namn genom hans egenhändigt gjorda fanzines,
det känns som att det är naturligt att hans utställning visas i Lilla Baren på Riche, där många andra besökare delar Ragnars intresse.

Utställningen “Boidae” är förlängd till 31/8

More arts

luzette
Artist: Adam LexarMedia: MåleriDate: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.