Sparris- och Alsacedagar 9-25/5

sparris och alsace

Äntligen är det dags att fira in att våren är här. Och på Luzette gör vi det genom att ha sparris- och Alsacedagar! Sparris är en fantastisk grönsak som har säsong just den här tiden på året. När det gäller vit sparris tycker vi att den absolut finaste och godaste kommer från Tyskland – så det är naturligtvis därifrån även vår vita sparris kommer från. Däremot föredrar vi svensk sparris när det kommer till den gröna varianten. Den mår bra i och får riktigt god smak av vår svenska jord. 
Till sparris passar det bra med vin, lite mer specifikt vitt vin från den franska vinregionen Alsace som angränsar till Tyskland.

Under den 9-25 maj erbjuder vi en utsökt trerättersmeny där just sparrisen står i centrum. Till trerättersmenyn erbjuder vi såklart även friskt vin från… Du gissade rätt, Alsace!


Trerättersmenyn:

Förrätt:
Vit sparris med mousselinesås, rädisor och surdegscrisp

Varmrätt:
Tarte flambé med comté, sparris och hasselnötter

Efterrätt:
Rabarberkompott med sparrisglass, kaksmulor och rostad vit choklad

 
Trerättersmenyn kostar 495 kr per person.
Om du endast vill avnjuta en eller ett par av rätterna går det naturligtvis också bra. 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA BORD

 

Kockens egna ord om menyn:

Trerättersmenyn är skapad av vår eminenta kökschef Johan Wilhelmsson. Det här är vad han själv har att säga om menyn:

Jag älskar att få laga mat med sparris eftersom det är det ultimata vårtecknet. Sparris är ju verkligen en säsongsvara och med den gröna, svenska sparrisen blir det ju dessutom otroligt vackert och färgglatt på tallriken. Vi känner verkligen en stolthet och glädje i köket när vi får laga och servera våra gäster så fina vårprimörer!


Liveband, vinprovning och besök av sommelieren Philippe torsdag den 12 maj

Utöver den goda maten och drycken bjuder vi på extra god stämning torsdag den 12 maj. Karlssons sparrisorkester kommer och spelar festlig musik som med all säkerhet kommer att skapa en munter atmosfär inne hos oss.

Dessutom kommer Philippe Cordonnier från Sophronie Wines till oss och serverar bubblig och god crémant. Om du inte har träffat Philippe kan vi lova att det är något du vill göra. Han bjuder alltid på mycket skratt och härliga upptåg.

Samma dag kl 17 och 18 har vi även vinprovning i lilla baren med Frédéric Deremaux från Vingruppen. Vi erbjuder ett vinpaket med fem olika viner. Två crémant, ett vitt och två rött från Alsace.

Vinprovningspaketet kostar 380 kr.

Vill du säkra din plats på vinprovningen? Ring vår hovmästare på 08-519 31 600

 

I vinpaketet:

NV Dom. Fernand Engel, Crémant d’Alsace Brut Chardonnay

2013 Dom. Fernand Engel, Crémant d’Alsace, Trilogie

2018 Dom. Fernand Engel, Renaissance Sylvaner

2020 Dom. Fernand Engel, Pinot Noir Tradition

2019 Dom. Weinbach, Pinot Noir Clos des Capucins

Ja, du hör ju. Den här dagen vill du absolut inte missa!

 

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA BORD DEN 12/5