Luzettes resa genom Frankrike

Återstående resor under 2020:
Île de France och Champagne 3-4 juni

Tidigare resor:
Alsace 25-26 april 2018
Normandie 5-6 sep 2018
Bretagne 17-18 okt 2018
Bourgogne 28-29 nov 2018
Perigord 13-14 feb 2019
Loire 3 – 4 april 2019
Provence 22-23 maj 2019
Bordeaux 18-19 september 2019
Lyon 13-14 november 2019
Korsika 12-13 februari

Resans koncept

Under två års tid kommer vi att besöka tolv franska regioner med rika mat- och vintraditioner. Inför varje nytt stopp bjuder Luzette in kunniga vänner från regionen och andra finsmakare som vurmar för det franska köket.

– Det franska köket har så mycket att erbjuda att vi tycker att det behövs två år med tolv olika stopp för att hinna med att visa upp de regionala matskatterna som finns. De som leder oss genom resan är matkonnässören Pelle Sturén och Frankrikekännaren Per Nordlind. Det känns fantastiskt att få hjälp av så kunniga personer, säger Björn Wallentin restaurangchef på Luzette.

Hela resan går från Alsace i norr ända till ön Korsika i söder. Menyn specialkomponeras för varje region och väl valda viner utses av gästande vinexperter.

– Att vi börjar i Alsace beror nog på att vi båda längtat så efter bra kokt sparris. Vi kommer att följa råvarorna i säsong under hela vår långa resa, säger Per Nordlind och Pelle Sturén.