Bordeaux 18 och 19 september

 

Äntligen har vi vägarna förbi vinhuvudstaden Bordeaux i sydvästra Frankrike. Under de båda kvällarna tar vi fram de finaste vinerna från Bordeaux och serverar dem tillsammans med ostron från Marennes, côte de boeuf med borderlaisås och det lilla bakverket canelé. Vi befinner oss även mitt i svampsäsongen vilket också gör avtryck på menyn.

Kvällen till ära får vi besök av Benny Granqvist, kött- och styckmästare som kommer att tranchera i matsalen och vinkännaren Philippe Coordonier som vägleder oss genom dryckesvalen.

Missa inte startskottet för Luzettes fortsatta mat- och dryckesresa genom Frankrike när vi besöker Bordeaux 18-19 september.

Pssst…du kan tävla om att vinna en låda fylld med läckert kött från Scan. Fråga din servitör efter tävlingsstationen.

Resor under hösten:
Lyon-Alpes 13 – 14 november
Resor under 2020:
Baskien, Île de France och Paris och Korsika

Läs mer om resans koncept